برندسازی برای کسبوکارها ضروری است، زیرا به ایجاد هویت منحصربهفرد برای محصولات و خدمات یک شرکت کمک میکند. همچنین میتواند موجب وفاداری مشتری و ارتباط عاطفی او با شرکت شود. نام تجاری میتواند پیچیده باشد، اما درک اصول اولیه قبل از شروع استراتژی برند ضروری است. مدیریت برند، مسئولیت مدیریت کلی یک برند را بر عهده دارد. این شامل همه چیز از توسعۀ محصول و بازاریابی گرفته تا تبلیغات و روابط عمومی میشود. همۀ این جنبهها با هم کار میکنند تا تصویر یا شهرت خاصی برای یک برند ایجاد کنند. هدف مدیریت برند ایجاد شهرت قوی و مثبت برای برند است تا منجر به افزایش فروش و سهم بازار شود. این فرآیند به شرکتها کمک میکند تا هویت متمایزی برای محصولات یا خدمات خود در بازار ایجاد کنند. شرکتها برای ایجاد هویت برند قوی باید جنبههای مختلف مدیریت برند را درک کنند. مدیریت برند از تکنیکهایی برای افزایش ارزش درک شدۀ برند استفاده میکند. مدیریت اثربخش برند، قیمت محصولات را افزایش میدهد و از طریق تداعیها و تصاویر مثبت برند یا ایجاد آگاهی قوی از برند، مشتریان وفادار ایجاد میکند.
چرا مدیریت برند مهم است؟
مدیریت برند به دلایل زیادی ضروری است؛ زیرا به ایجاد ارتباط عاطفی بین مشتری و شرکت و افزایش وفاداری او کمک میکند. مدیریت برند همچنین میتواند باعث شود که یک شرکت برای محصولات یا خدمات خود قیمت بالاتری دریافت کند. یک مدیر برند، نوآوری محصول یا برند را تضمین میکند و از طریق قیمت، بستهبندی، لوگو، رنگهای مرتبط، و قالب حروف، آگاهی از برند را ایجاد میکند. مدیریت برند معمولاً حول محور تقویت شناخت برند، ارزش ویژۀ برند، و وفاداری به برند یک محصول است. ارزش ویژۀ برند به ارزشی اشاره دارد که یک شرکت از شناخت نام خود به دست میآورد و آن را قادر میسازد حتی در مقایسه با یک نام تجاری عمومی با قیمت پایینتر، انتخاب اول در بین مصرفکنندگان باشد.
مدیریت برند چگونه کار میکند؟
مدیریت برند را به عنوان یک باغ در نظر بگیرید. شما بذر (برند) خود را در باغتان میکارید، به امید چیدن میوۀ رویاهای خود. حالا شما اولین قدم را برداشتهاید، اما اکنون باید دقیقاً نحوۀ آبیاری بذرهای خود را بدانید تا اطمینان حاصل کنید که آنها رشد کرده و به درختان زیبا تبدیل میشوند. چقدر آب مناسب است؟ آیا خاک نیاز به تعویض دارد؟ نور خورشید چطور؟ این عوامل کوچک همان مدیریت برند شما هستند که به موفقیت نهایی منجر میشوند. شما میتوانید بهترین محصول دنیا را داشته باشید، اما با مدیریت نامناسب برند، هیچکس شانس تجربۀ آن را نخواهد داشت. این همان چیزی است که استراتژی مدیریت برند شما را بسیار مهم میکند. برندها تأثیر قدرتمندی بر تعامل با مشتری، رقابت در بازارها، و مدیریت یک شرکت دارند. حضور قوی برند در بازار، محصولات یک شرکت را از رقبای خود متمایز میکند و باعث ایجاد تمایل به برند برای محصولات یا خدمات یک شرکت میشود. سالها طول میکشد تا یک برند ایجاد شود، اما زمانی که در نهایت رخ داد، باید همچنان از طریق نوآوری و خلاقیت حفظ شود. برندهای قابل توجهی که طی سالها خود را به عنوان پیشرو در صنایع مربوطه تثبیت کردهاند، عبارتند از: کوکاکولا، مکدونالد، مایکروسافت، آیبیام، سیانان، دیزنی، نایک، فورد، لگو و استارباکس.
استراتژیهای مدیریت برند
تدوین یک برنامۀ استراتژیک برای حفظ ارزش ویژۀ برند مستلزم درک جامعی از برند، بازار هدف آن، و چشم انداز کلی شرکت است. مدیریت برند به کسبوکارها کمک میکند تا هویتی منحصربهفرد ایجاد و حفظ کنند. یک برند قوی میتواند یک شرکت را از رقبای خود متمایز کند و آن را برای مشتریان جذابتر نماید. مدیریت برند ممکن است پیچیده به نظر برسد، اما تعدادی تکنیک ساده و ظریف وجود دارد که این فرآیند را قابل مدیریت میکند. تکنیکهای زیر، شما را در مدیریت برند یاری میدهند:
1- بیشتر انجام دهید و منحصربهفرد باشید
آیا رویکرد منحصربهفرد و متمایزی در مورد چیزی که میفروشید، دارید؟ چه چیزی محصول شما را از رقبا متمایز میکند؟ چرا مردم باید محصول شما را بخرند؟ روی چرایی خود تمرکز کنید و به خاطر داشته باشید که چرا در وهلۀ اول برند خود را دوست داشتید، و هر احساسی که باشد، از آن برای کمک به برندسازی خود استفاده کنید.
2- ارزیابی کنید
آیا طرح ارزیابی دارید؟ ارزیابی کنید که چه چیزی خوب است و چه چیزی خوب نیست. آماده باشید که این کار را بارها و بارها در طول عمر کسبوکار خود انجام دهید. وقتی چیزی کار میکند، بیشتر آن را انجام دهید. اگر چیزی نشد، دوباره ارزیابی کنید که چگونه میتوانید آن را بهتر کنید. کلید برندسازی ادامه تکامل است.
3- بازاریابی دیجیتال را فراموش نکنید
هنگام ساختن یک برند، موارد زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید و یکی از آنها بازاریابی دیجیتال است. بازاریابی دیجیتال کلید آینده است. این روزها همهچیز آنلاین است و این دقیقاً جایی است که پیامهای برند شما میتواند به خوبی اجرا شود، زیرا میتوانید آنچه را که برندتان میخواهد بگوید و باشد، برجسته کنید. اگر کسبوکار شما آنلاین نیست، عملاً نامرئی هستید. شاید ارزش داشته باشد که روی یک طرح گرافیک سرمایهگذاری کنید. انسانها (و به خصوص کسانی که خرید می کنند) ذاتاً بصری هستند؛ بنابراین داشتن یک طراحی عالی برای برندسازی خوب ضروری است.
4- به تجربۀ مشتری توجه کنید
یک استراتژی برند باید تجربۀ مشتری را در نظر بگیرد. ایجاد یک تجربه مثبت مشتری باید اولویت اصلی هر کسبوکاری باشد. راههای زیادی برای ایجاد یک تجربۀ مثبت مشتری وجود دارد، اما شاید مهمترینشان این است که اطمینان حاصل شود مشتریان احساس ارزشمندی، قدردانی و شنیده شدن میکنند.
5- با روندها همراه باشید
دنیای بازاریابی محتوا همیشه در حال تغییر و تحول است، بنابراین مهم است که با آخرین روندها همراه باشید. باید از آخرین تحولات صنعت خود آگاه باشید. ابزارهای زیادی میتوانند در این زمینه به شما کمک کنند؛ به عنوان مثال، تجزیه و تحلیل شبکههای اجتماعی. روندها برای موفقیت یک کسبوکار مهم هستند و میتوانند به ما کمک کنند تا بهروز بمانیم و نسبت به رقبای خود برتری داشته باشیم. بسیاری از روندها در سال های اخیر محبوب شدهاند، مانند برندسازی شخصی یا قصهگویی؛ اما همیشه یک روند جدید در راه است تا جای قبلیها را بگیرد.
6- زبان یکسان برندسازی داشته باشید
مدیریت برند که اغلب توسط رسانههای اجتماعی و یک وبسایت هدایت میشود، باید در همۀ بسترهای رسانهای منسجم باشد. این شامل هرگونه تبلیغات تلویزیونی، رادیویی یا مکتوب میشود. برای مدیریت برند مهم است که به طور منسجم این کانالها را برای انتقال یک پیام واحد و ثابت به مصرفکنندگان مرتبط کند. اگر افراد مختلفی کانالهای بازاریابی متفاوتی را مدیریت کنند، ممکن است چالشهای مختلفی ایجاد شود. تیم مدیریت برند باید اطمینان حاصل کند که عبارت و احساس پشت همۀ فعالیتها در کانالهای تبلیغاتی شرکت، یکسان است. اگر تیمهای برندسازی و بازاریابی داخلی همسو نباشند، هیچیک از نکات بالا اهمیتی نخواهد داشت. بنابراین، تیم مدیریت برند باید به طور مؤثر، محدودیتها و قوانینی را در مورد نحوۀ انجام برخی فعالیتها اعمال کند. برای مثال، تیم مدیریت برند ممکن است فعالیتهای تبلیغی را به فونتها، تصاویر، یا طرحهای رنگی خاصی محدود کند. هرگونه انحراف از این قوانین باید از طریق تیم مدیریت برند جهت اخذ تأیید انجام شود.
نمونههایی از مدیریت برند
مدیریت برند، مدیریت ادراک مشتری از محصول یا خدمات است. این امر برای هر کسبوکاری که بخواهد سود خود را افزایش دهد یا به یک موقعیت پیشرو در صنعت خود دست یابد، ضروری است. راههای زیادی برای مدیریت برندها وجود دارد، از جمله فعالیت های تبلیغاتی و روابط عمومی. در زیر نمونههایی از نحوه استفادۀ شرکتها از مدیریت برند آورده شده است:
یک شرکت ممکن است با شرکت دیگری با محصول مشابه همکاری کند تا مشتریان بیشتری به دست آورد.
یک شرکت ممکن است حساب رسانۀ اجتماعی خود را ایجاد کند تا بتواند تصاویر و ویدیوهای مربوط به محصولات خود را بدون نگرانی در مورد نقض حق انتشار یا سایر مسائل قانونی ارسال کند.
یک شرکت ممکن است بخواهد لوگو یا شعار خود را تغییر دهد تا آن را خاص یا جذابتر نشان دهد.
آخرین نظرات کاربران
کسب عنوان دانشجوی برتر در جشنواره آموزشی دانشگاه
ساحل شایگان 1 سال قبلغذای امروز، آیندۀ ما را میسازد!
هادی 1 سال قبلکسب مقام کشوری در جشنوارۀ ملی اتا
مهرداد جوان 3 سال قبلسخنرانی در نشست تخصصی شورایاریها و جوانان
میم.سین 3 سال قبلدانشنامهی تغذیه و رژیم درمانی
پروانه 6 سال قبلتقدیر خیریۀ قمر بنی هاشم (ع) از علی پزشکی
فاطمه 7 سال قبلافتخار آفرینی در جشنوارۀ نشریات دانشجویی
نیلوفر افشار 7 سال قبلکسب دو رتبۀ ممتاز در جشنوارۀ ملی نشریات
پریسا موحدی 8 سال قبلمصاحبۀ صدا و سیمای اصفهان با علی پزشکی
صالح شیری 8 سال قبل