iran flag

وب سایت شخصی علی پزشکی

وب سایت شخصی علی پزشکی
 
 

کارشناسان معتقدند علاوه بر رعایت بهداشت فردی و شست‌وشوی مکرر دست‌ها، اصلاح الگوی تغذیه و استفاده از میوه و سبزیجات حاوی ویتامین‌های A و E و همچنین مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، روی، آهن و منیزیم می‌تواند به تقویت ایمنی بدن کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری کرونا محافظت کند. علی پزشکی دانشجوی دکتری تخصصی سیاستگذاری غذا و تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با ایرنا درباره ایمنی مواد غذایی می‌گوید: مواد غذایی، میوه‌جات و سبزیجات ممکن است یکی از راه‌های اصلی انتقال بیماری باشند و به همین دلیل باید از ایمن بودن آنها مطمئن شد. پزشکی توصیه می‌کند افراد میوه‌جات و سبزیجات را قبل مصرف با چند قطره مایع ظرفشویی یا سرکه و محلول ضد عفونی کننده کاملا بشویند.

پزشکی با تاکید بر اینکه غذای آلوده یکی از راه‌های اصلی انتقال کرونا است ادامه می‌دهد: از مصرف غذاهایی که منبع آنها نامعلوم است یا در جاهای غیرمطمئن تهیه و طبخ می‌شوند باید به صورت جدی پرهیز کرد. بحث دیگر که وی به آن اشاره می‌کند پرهیز از خوردن غذاهای خام و غذاهایی است که به صورت کامل پخته نشده‌اند چرا که یکی از راه‌های قطعی انتقال ویروس هستند. پزشکی می‌گوید: غذاهایی که مصرف می‌شوند به ویژه گوشت‌ها باید به صورت کامل پخته شوند. مواد غذایی نپخته یا نیم‌پز مثل تخم مرغ عسلی یا استیک نیم‌پز از مواردی است که باید از خوردن آنها پرهیز کرد. تاکید می‌کنم مرغ یا گوشت و شیر به صورت کامل پخته و جوشانده شده و بعد مصرف شود.

پزشکی در ارتباط با اینکه مصرف چه نوع مواد غذایی در این دوران به افزایش قدرت ایمنی بدن کمک می‌کند، می‌افزاید: در چنین دوره‌ای که کشور درگیر بیماری کرونا است مصرف مایعات و نوشیدنی‌های طبیعی به اندازه کافی توصیه می‌شود. وی درباره مصرف انواع گوشت‌ها ادامه می‌دهد: توصیه ما این است که مصرف گوشت سفید در اولویت قرار بگیرد و حدالامکان از مصرف گوشت قرمز پرهیز شود. معمولا افرادی که گوشت نمی‌خورند دریافت پروتئین، روی و آهن کمی دارند و مبتلا به کم‌خونی‌های مختلف می‌شوند که همین موضوع باعث کاهش مقاومت بدن می‌شود. در بین گوشت‌های سفید هم گوشت ماهی و مرغ بهترین انتخاب هستند. به گفته پزشکی اگرچه این روزها بحث مصرف قرص‌های جوشان ویتامین C داغ شده و حتی تبدیل به سوداگری شده و مردم برای خرید آن به داروخانه‌ها هجوم بردند اما سازمان جهانی بهداشت (WHO) مصرف آن را در پیشگیری از ابتلا به کرونا بی‌اثر دانسته، ولی به هر حال لازم است مردم در حد نیاز بدن‌شان ویتامین C را از مرکباتی چون پرتقال، نارنگی، گریپ فروت و غیره تأمین کنند.

corona2

پزشکی ادامه می‌دهد: یک تصور غلط در میان مردم وجود دارد و آن اینکه هر چه بیشتر از مولتی ویتامین‌ها مصرف کنند قدرت سیستم ایمنی بدن‌شان افزیش پیدا می‌کند در حالی که استفاده بیش از حد نیاز آن هیچ تاثیری در توانبخشی بدن ندارد. ضمن آنکه جذب ویتامین‌ها از مواد غذایی بهتر از مکمل‌ها صورت می‌گیرد. به گفته وی مصرف روزانه یک لیوان آب ولرم، یک عدد لیموترش به همراه یک قاشق عسل طبیعی یکی از بهترین ترکیب‌هاست که می‌تواند ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تامین کند. وی درباره مصرف مکمل ویتامین D برای پیشگیری از ابتلا به کرونا که این روزها زیاد تبلیغ می‌شود نیز می‌افزاید: طبق مطالعات صورت گرفته ویتامین D هیچ تأثیری در پیشگیری از آنفولانزا ندارد. ویتامین E که جزو ویتامین‌های آنتی‌اکسیدان است و آن را می‌توان در تخمه آفتاب گردان، بادام و فندق یافت هم می‌تواند نقش موثری را در ارتقاء ایمنی بدن داشته باشد. همچنین ویتامین A مقاومت بدن را نسبت به عفونت افزایش می‌دهد و می‌توان آن را در منابعی همچون جگر مرغ و گاو، هویج، اسفناج و زرده تخم‌مرغ یافت.

به گفته پزشکی علاوه بر این غذاهای غنی از منیزیم مثل بادام، دانه کنجد، موز، دانه افتابگردان، تخم کدو به افزایش قدرت ایمنی بدن کمک می‌کنند. همچنین کمبود آهن و روی سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند، بنابراین بهتر است حبوبات، خشکبار و مغزها به صورت روزانه مصرف شوند. پزشکی بر مصرف روزانه میوه و سبزیجات نیز تاکید می‌کند و می‌گوید: توصیه می‌شود که حداقل روزی دو عدد میوه و یک بشقاب سبزی مصرف شود چرا که به طور کلی میوه و سبزیجات نقش بسیار مهمی در ایمنی بدن می‌توانند ایفا کنند. در میان سبزیجات انواع کلم، گل کلم، کاهو، فلفل، پیاز، هویچ، لبو، شلغم، کدو حلوایی و اسفناج نقش بسیار موثری در افزایش قدرت ایمنی بدن دارند.


 منبع: https://plus.irna.ir/news/83687838/

شما مجوز ارسال دیدگاه را ندارید

آخرین نظرات کاربران