دبیر شورای صنفی دستیاران و دانشجویان Ph.D دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: دانشگاههایی که از مهرماه ۹۸ تاکنون افزایش کمکهزینهی دانشجویان دکتری و دستیاری را پرداخت نکرده باشند و یا از ماههای بعدی آن را اعمال کرده باشند، مرتکب تخلف شدهاند. علی پزشکی در گفتگو با خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با توجه به تورم موجود در جامعه و افزایش سرسامآور هزینههای جاری زندگی اظهار کرد: بسیاری از دستیاران و دانشجویان دکتری متأهل هستند و با همین هزینهی ناچیزی که دریافت میکنند، زندگی خود را میگذراند. سال گذشته در شورای صنفی مرکزی دستیاران و دانشجویان Ph.D در وزارت پیشنهاد افزایش ۴۰ درصدی کمکهزینه را دادیم، اما متأسفانه با آن موافقت نشد و نهایتاً مقرر گردید ۲۵ درصد به کمکهزینه دانشجویان Ph.D و دستیاری اضافه شود. این افزایش در تابستان ۹۸ به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ و از اول مهرماه همان سال لازمالاجرا شد.
دبیر شورای صنفی دستیاران و دانشجویان Ph.D دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: میزان افزایش کمکهزینه به هیئتامنای دانشگاههای علوم پزشکی واگذارشده است، بدین معنا که در ابلاغیه وزارت بهداشت به هیئتامنای دانشگاهها اجازه داده شده که بر اساس شرایط دانشگاه و اوضاع مالی آن تا ۲۵ درصد اجازه افزایش کمکهزینه دستیاران و دانشجویان Ph.D را افزایش دهند و متأسفانه همین قید "تا 25 درصد" رفتار سلیقهای دانشگاهها را در اعمال افزایش کمک هزینهی دانشجویان به دنبال داشته است.
پزشکی ادامه داد: شورای صنفی دانشجویان پیگیریهای لازم را انجام میدهد و زمانی که به نتیجه مطلوب خود میرسد، مسئولان با یک بند و تبصره راه این شورا برای پیگیریهای بعدی میبندند. البته بسیاری از دانشگاه علوم پزشکی سقف افزایش کمکهزینه دانشجویان Ph.D و دستیاری را اعمال کردند، اما متأسفانه برخی از دانشگاهها کمتر از ۲۵ درصد، کمک هزینه را افزایش دادند و برخی دیگر حتی هنوز این مابهالتفاوت را پرداخت نکردهاند. دانشگاهها موظف به این افزایش هستند و در غیر این صورت مرتکب تخلف شدهاند. وی ادامه داد: در دانشگاههایی که شورای صنفی قوی و فعال داشتند، افزایش ۲۵ درصدی کمک هزینه اعمال شد، اما در دانشگاههایی که شورای صنفی تحصیلات تکمیلی ندارند و یا آن شورا ضعیف عمل کرده است، دانشجویان از این حق محروم شدهاند.
دبیر شورای صنفی دستیاران و دانشجویان Ph.D دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در تورم ۵۰ درصدی جامعه بسیاری از دستیاران و دانشجویان دکتری متأهل هستند و تنها منبع درآمدی آنها همین کمکهزینهی اندک است. از طرفی دستیاران به علت اینکه ساعات زیادی را در بیمارستانها کشیک هستند و همچنین دانشجویان دکتری چون درگیر فعالیتهای آموزشی و پژوهشی هستند، عملاً فرصت داشتن شغل دوم را ندارند. این در حالی است که اگر این دو قشر تنها یک روز سرکار نروند، فعالیت بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی به شدت مختل میشود، ولی با این وجود متأسفانه آنطور که باید قدر نمیبینند.
منبع: http://ana.ir/i/491247
آخرین نظرات کاربران
کسب عنوان دانشجوی برتر در جشنواره آموزشی دانشگاه
ساحل شایگان 1 سال قبلغذای امروز، آیندۀ ما را میسازد!
هادی 1 سال قبلکسب مقام کشوری در جشنوارۀ ملی اتا
مهرداد جوان 3 سال قبلسخنرانی در نشست تخصصی شورایاریها و جوانان
میم.سین 3 سال قبلدانشنامهی تغذیه و رژیم درمانی
پروانه 6 سال قبلتقدیر خیریۀ قمر بنی هاشم (ع) از علی پزشکی
فاطمه 7 سال قبلافتخار آفرینی در جشنوارۀ نشریات دانشجویی
نیلوفر افشار 7 سال قبلکسب دو رتبۀ ممتاز در جشنوارۀ ملی نشریات
پریسا موحدی 8 سال قبلمصاحبۀ صدا و سیمای اصفهان با علی پزشکی
صالح شیری 8 سال قبل